torsdag 14. februar 2008

3 annerledes dager

Nå har pappa vært her i nesten 1 uke. Det har gått kjempefort! Vi bor i en stor liten leilighet ikke langt fra huset mitt. Deilig med stor plass, rent og oppvaskmaskin!

Vi har hatt masse kvalitetstid, og pappa er i ferd med å bli en racer på brett. Han var ganske rusten i starten, men har gjort kjempefremskritt!

Tirsdag morgen kom Benjamin (kompis fra Ålesund) opp her. Han kjørte fra Vancouver 0430 og ringte oss klokka 0845 fra skibakken, ferdig med parkering, heiskort og skileige! Vi sto i bakken og hadde middag sammen alle 3, noe som var veldig vellykka, litt rar sammensetning til tross. Middagen endte med at pappa og Benjamin hadde dype diskusjoner om politikk, religion og livssyn osv. mens jeg stort sett satt og hørte på.

På onsdag dro jeg og pappa på 4,5 timers busstur til Chilliwack, et høl langt inni landet, for å besøke Phil, en fyr pappa møtte på flyet ,og familien hans. Litt av et prosjekt. Ble møtt av familien på 5, en liten gneldrebikkje, en supersosial katt, kommende svigersønn, to kommende ste-svigerbarn og en skilpadde.

Spiste middag med dem, sov der og ble vist rundt i Chilliwack og omegn dagen etter. Mye fin natur, og morsomt å se et typisk Canadisk høl!

Vi besøkte også en omsorgsbolig der mora jobba før, morsomt å sammenligne med den jeg jobber i hjemme! Mye mer hjemmekoselig stemning der, brukerne har felles stue/kjøkken/bad istedet for hver sine leiligheter. Det som nå er i ilden i Canada er å plassere brukere hjemme hos familier og betale dem godt for det istedet for å ha dem i egne boliger. Mange familier som vil det, og billigere for staten. Hm.

Familien er en historie i seg sjøl. Noen eksempler:

- De er egentlig fra Sør-Afrika, men ble lei av å alltid ha våpen på seg og dro til Canada og kjørte rundt i campingbil til de fant et sted de likte
-Phil har en inaktiv, men ondarta hjernesvulst og opererte ut en kule fra huet i den andledning, som hadde vært der siden krigen i Angola
-Barna har store deler av tiden hatt home school
-Eldstedattera på 20 er stemor til 2 unger 5 dager i uka Den egentlige mora forlot faren for en dame, krevde skilsmisse, men nekter nå å skrive under på papirene, fordi da må hun betale saksomkostningene.

Ingen kommentarer: